De Verraders in Kasteel Erenstein

Het razend populaire televisie programma De Verraders speelt zich voor een groot gedeelte af in ons eigen Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein. Het eerste seizoen van De Verraders werd in maart 2021 uitgezonden op RTL 4 met als winnaars: Verrader Samantha Steenwijk (zangeres) en Getrouwe Chantilla van Grisven (basketballer). Een spel vol bedrog, spannende complotten en bondjes zorgde voor een daverend succes. Een vervolg op de Verraders volgde snel, en een Videoland Editie werd uitgezonden in December 2021. Hier kwamen winnaars en tevens Verraders Britt Scholten (actrice) en Iliass Ojjaa (acteur) uit. Verliezer Romana van Baaijen (realityster) moest aanzien hoe zij in de maling werd genomen door de Verraders. Na het succes van het eerste seizoen is De Verraders terug met een nieuw seizoen op RTL en Videoland. Net als het eerste seizoen speelt Kasteel Erenstein een grote rol in de afleveringen.

de-verraders-seizoen-twee-tijl-beckand

Nieuw seizoen De Verraders

Na het succes van het eerste seizoen van De Verraders en de Videoland seizoen, komt De Verraders in 2022 met een nieuw seizoen dat start vanaf 1 april. Ook voor het nieuwe seizoen van De Verraders is ons Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein het decor van het programma. Het format wordt gepresenteerd door Tijl Beckand en zal vanaf vrijdag 1 april te zien zijn op RTL 4 en op Videoland. In De Verraders gaan bekende Nederlands met elkaar de strijd aan in een spel vol verraad en geheimen.

De Verraders en de Getrouwen

De deelnemers van De Verraders worden onderverdeeld onder getrouwen en verraders. De eerste dag van het spel zullen er drie verraders aangewezen worden aan de ronde tafel, dit is voor de kijker thuis te zien, maar de overige getrouwen weten op dat moment niet wie ve verraders zullen worden. De Verraders krijgen wel de mogelijkheid om te zien wie hun mede-verraders zullen zijn. Ze moeten immers met elkaar er voor zorgen dat ze niet ontmaskerd worden en dat de zilverschat tijdens het finale spel bij de verraders terecht komt, en niet bij de getrouwen.

De groep bekende Nederlanders moet er overdag met elkaar voor zorgen zo veel mogelijk zilverstaven te verdienen door middel van het uitvoeren van spannende opdrachten. In deze opdrachten werken de verraders en de getrouwen samen. Naast het winnen van de zilverstaven is het ook mogelijk om bepaalde troeven te verdienen tijdens het spel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schild te verdienen, die er voor zal zorgen dat je in de nacht niet door de verraders vermoord kan worden.

de-verraders-finale-prijs

De ronde tafel

Als de zilverstaven zijn verdiend en de kandidaten terug komen in Kasteel Erenstein vindt de ‘Raad’ plaats aan de ronde tafel in de Raadkamer. Hier komen de kandidaten bijeen om de verraders te ontmaskeren. Iedere deelnemer mag kiezen wie hij of zij wilt verbannen van het spel. Het doel van de getrouwen is om zo de verraders te ontmaskeren. De verraders daarentegen zullen er alles aan doen om zo onverdacht mogelijk door het spel te komen. Tijdens de ‘Raad’ mag iedere deelnemer een medekandidaat op een bord schrijven die hij of zij wilt verbannen.  Degene met de meeste stemmen wordt verbannen van het spel en zal bekend moeten maken of hij of zij een getrouwe of een verrader is. In het eerste seizoen van De Verraders zagen we dat de ‘Raad’ veel los maakte bij de kandidaten, het ging er dan ook vaak hard aan toe en niemand werd gespaard.

Iedere nacht gaat het spel voor de verraders door. Midden in de nacht komen de verraders samen in een klein torentje van Kasteel Erenstein om een getrouwe te ‘vermoorden’. Niemand is veilig tijdens de nacht, alleen degene met het schild. Deze persoon kunnen de verraders niet ‘vermoorden’. Het is voor de verraders belangrijk om de juiste persoon te ‘vermoorden’. We zagen in het eerste seizoen dat dit niet altijd vlekkeloos verliep, waardoor ook de verraders tijdens de ‘Raad’ gevaar liepen. Het bloedstollende programma zit vol complotten en strategieën van de fanatieke deelnemers die allemaal de zilverstaven willen winnen. Alleen de beste en slimste getrouwe(n) en/of verrader(s) zullen overblijven voor het finalespel.

De finale

De finale, weten we van vorige seizoenen, wordt gespeeld door de overgebleven deelnemers, die de laatste raad hebben overleefd. Het slot spel wordt anders gespeeld dan het allereerste seizoen, en zal het zelfde zijn als de Videoland-Editie. Hier komen de laatste drie overgebleven kandidaten samen waarbij de meerderheid van of de verraders of de getrouwen het spel zullen gaan spelen om de zilverstaven. Hierbij spelen dus, of twee verraders het slotspel, of twee getrouwen.  Tijdens het slotspel schijven de deelnemers op of ze kiezen voor Verraad of Trouw. Als ze beiden kiezen voor Trouw delen zij de prijs: de zilverstaven die ze eerder hebben gewonnen. Kiest één van de deelnemers voor Verraad, dan wint diegene het spel, en gaat er vandoor met alle zilverstaven. Tijdens de laatste optie, als beide deelnemers voor Verraad kiezen, gaat de verliezer, de afvaller van het slotspel, er vandoor met alle zilverstaven.

 

Spoiler:

De winnaars van De Verraders Nederland 2022 zijn de getrouwen Dionne Slagter, Toine van Peperstraten en Steven Brunswijk nadat ze Stefano Keizers als verrader hadden aangewezen.

verraders_kandidaten_2022

Deelnemers van het nieuwe seizoen De Verraders

De deelnemers van De Verraders 2022 zijn de volgende bekende Nederlanders:

 • Frank Evenbij
 • Frank van der Lende
 • Toine van Peperstraten
 • Jamie Westland
 • Stella Bergsma
 • Babette van Veen
 • Stefano Keizers
 • Carolina Dijkhuizen
 • Joep Sertons 
 • Ortál Vriend
 • Robbie Kammeijer
 • Aran Bade 
 • Giel de Winter
 • Esmee van Kampen
 • Sylvia Geersen
 • Dionne Slagter 
 • Irene Moors
 • Steven Brunswijk

locatie-erenstein-de-verraders

Kasteel Erenstein bezoeken

Wilt u zelf zien waar de verraders hun slag hebben geslagen? Dat kan door heel gemakkelijk een overnachting te boeken bij Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein. Hier kunt u het torentje bekijken waar de verraders hun briljante plannen bedachten, In de zaal dineren waar de kandidaten iedere ochtend hun ontbijt nuttigden en een wandeling maken in de bijbehorende tuin waar veel spellen werden gespeeld door de deelnemers van De Verraders.

Boek direct een kamer

> Of bekijk de arrangementen

Seizoen 1 - De Verraders

In ons eigen Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein in Zuid-Limburg komen achttien bekende Nederlanders samen voor een adembenemend spel. Wat begon als een gezellige treinreis naar Kerkrade, veranderde al snel in een ijzingwekkende sfeer. Tijdens het spel worden er drie Verraders aangewezen, de overige 15 kandidaten zijn de Getrouwen. Elke nacht 'vermoorden' de Verraders een Getrouwe. Overdag mag de hele groep een poging doen een Verrader te ontmaskeren en te verbannen. Als kijker weet je vanaf het begin wie deze verraders zijn. De overige deelnemers – de Getrouwen – hebben echter geen flauw idee. Alle deelnemers hebben wel een gezamenlijk doel, namelijk om de schat met zo veel mogelijk zilver te vullen. Maar wie gaat er uiteindelijk met de buit vandoor?

 

kandidaten verraders voor Erenstein

De eerste aflevering

Op zaterdag 13 maart is de eerste aflevering op RTL 4 uitgezonden. Vanaf het eerste moment voel je als kijker de spanning die zowel de Verraders als de Getrouwen meemaken. Iedereen staat op scherp en niemand kan meer écht zichzelf zijn. De gekozen Verraders (Diederik Jekel, Kees Boot en Holly Mae Brood) hebben in de eerste nacht al een Getrouwe moeten ‘vermoorden’. ’s Ochtends bij het ontbijt kwam Gaby Blaaser niet opdagen, wat betekent dat zij is ‘vermoord’. Voor de Verraders was dit moment belangrijk om nét zo verrast te zijn als de deelnemers. Na het ontbijt vertrokken de deelnemers met een paar busjes naar de Wilhelminaberg in Landgraaf voor een groepsactiviteit. Tijdens de missie konden de Verraders weer even zichzelf zijn en bijkomen van de spanning. Twee deelnemers gingen niet mee naar de berg, maar werden naar een bibliotheek gebracht. Zij moesten boeken zoeken die door de andere deelnemers werden doorgegeven terwijl ze laserstralen moesten ontwijken. Als de juiste boeken werden gevonden, de kluisjes met zilver met de code open gingen en alle deelnemers binnen de tijd in de bibliotheek zouden zijn, verdienen de eerder genoemde twee deelnemers een schild. Met dit schild kunnen zij de eerstkomende nacht niet ‘vermoord’ worden.

Het besluit van de 'Raad'

Terug in Kasteel Erenstein, moeten de deelnemers tijdens de ‘Raad’ één verdachte uitkiezen van wie zij denken dat de Verrader is. Dit doen de BN’ers door een naam op een bordje voor hen te schrijven, die ze vervolgens één voor één laten zien. Het was nog even spannend wie er werd gekozen, maar uiteindelijk kreeg Daan Nieber de meeste stemmen en moest dus ook het spel in een vroeg stadium verlaten. Helaas voor de Getrouwen hebben ze een mede-kandinaat weggestemd. De nacht valt, de drie Verraders komen bijeen en kiezen hun volgende slachtoffer zorgvuldig uit. Wie dat is, ziet u in aflevering twee van De Verraders, op zaterdag 20 maart om 21:35 uur.

 

Pand van Kasteel Erenstein

Het kasteel bezoeken

Wilt u, na het zien van de adembenemende beelden, zelf een kijkje komen nemen in het kasteel? Ronddwalen waar de Verraders hun slag hebben geslagen? Dat kan, bij Flecher! Boek een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein en geniet van een heerlijk culinair diner in het kasteel. En wist u dat Kasteel Erenstein ook een officiële trouwlocatie is? Bekijk de mogelijkheden op Trouwenbijfletcher.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

Boek direct een kamer

> Of bekijk de arrangementen

 

 Beeld © William Rutten

Het tweede seizoen van De Verraders Nederland is binnenkort te zien bij RTL 4 en Videoland

Veelgestelde vragen over De Verraders Nederland

Het nieuwe seizoen van De Verraders Nederland is vanaf 1 april 2022 elke vrijdag te zien om 20:00 uur op de televisiezender RTL 4.

De Verraders Nederland is opgenomen in Kasteel Erenstein in Kerkrade (Limburg, Nederland). Kasteel Erenstein is onderdeel van Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein en is tevens de locatie van Restaurant Kasteel Erenstein.

De deelnemers van het nieuwe seizoen van De Verraders Nederland zijn:

 • Joep Sertons
 • Frank Evenblij
 • Stefano Keizers
 • Carolina Dijkhuizen
 • Esmee van Kampen
 • Steven Brunswijk
 • Sylvia Geersen
 • Irene Moors
 • Babette van Veen
 • Ortál Vriend
 • Robbie Kammeijer
 • Jamie Westland
 • Frank van der Lende
 • Stella Bergsma
 • Toine van Peperstraten
 • Giel de Winter
 • Aran Bade
 • Dionne Slagter

De winnaars van het tweede seizoen van De Verraders Nederland zijn Dionne Slagter, Toine van Peperstraten en Steven Brunswijk.

De verraders in het nieuwe seizoen van De Verraders Nederland zijn Jamie Westland, Stefano Keizers en Ortál Vriend.

De Verraders is een zenuwslopend spel dat lijkt op het welbekende televisieprogramma De Mol en het kaartspel De Weerwolven van Wakkerdam. Aan het programma doen 18 Bekende Nederlanders mee, waarvan er 15 getrouwen zijn en 3 de verraders.

De winnaars van het eerste seizoen van De Verraders Nederland waren Samantha Steenwijk en Chatilla van Grinsven.

De verliezer van het eerste seizoen van De Verraders Nederland was Loiza Lamers.

Het televisieprogramma De Verraders Nederland is terug te kijken op Videoland.

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Selecteer een datum

U moet eerst een aankomstdatum selecteren voordat u kunt doorgaan met uw reservering.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies te weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

Doorgaan